Cel mai rapid computer din lume a identificat substanțele care pot distruge noul coronavirus

Summit, realizat de IBM, este cel mai rapid supercomputer din lume, fiind dotat cu inteligență artificială. Are o putere de calcul de 200 petaflops, adică este de aproximativ un milion de ori mai performant ca un laptop herunterladen.

Cercetătorii de la Laboratorul Național Oak Ridge, Tennessee, au folosit uriașa capacitate de calcul a lui Summit pentru a căuta posibile tratamente împotriva coronavirusului netflix auf ps3 herunterladen.

Supercomputerul a realizat peste 8.000 de simulări și astfel a identificat 77 de substanțe din compoziția unor medicamente, care ar putea fi folosite ca tratament împotriva noului virus whatsapp video geburtstag herunterladen.

Conform simulărilor, aceste substanțe pot opri răspândirea virusului în organism, scrie CNN, citând studiul publicat de cercetători în revista de specialitate ChemRxiv mädchen spiele zum herunterladen.

Datorită acestui computer, specialiștii au aflat acum care sunt substanțele eficiente, pe care le pot combina pentru a obține un tratament împotriva coronavirusului mozilla firefox browser downloaden.

Desigur, orice potențial tratament va trebui să treacă prin studii clinice elaborate, care să arate dacă este cu adevărat eficient și sigur pentru oameni, înainte să fie lansat pe piață kostenlos ios appsen.

Summit a mai fost folosit și în trecut pentru cercetări în domeniul medical. Spre exemplu, el a identificat anumite pattern-uri care apar la nivel celular înainte de apariția bolii Alzheimer și a analizat genele care predispun oamenii spre dependența de anumite substanțe microsoft word starter 2013 kostenlos chip.

De asemenea, acest supercomputer este folosit pentru a prezice fenomene meteo extreme, în funcție de evoluția climei.

Sursa: Yoda.ro